Idő, járás
béel
2018. július 17. kedd, 13:52
Annyit segítünk: ha kirándulni vagy strandolni megy, esőköpenyt vigyen magával.

Folytatódik a nyaralók bosszantására kimondottan alkalmas időjárás a következő két hétben: további esőzésekre számíthatunk. A július 17-e és 29-e közötti időszakban a hőmérsékleti értékek nagyjából megfelelnek a sokéves átlagnak – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23 és 27 Celsius-fok között ingadoznak, majd július 21-e után 27-28 Celsius-fokon stabilizálódnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 13 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, 19-e és 29-e között 17-18 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra az egész időszakban számítani lehet, kiterjedt területen, nagy mennyiségű eső július 18-án és 19-én lesz.

A Bánságban és a Partiumban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 28-29 Celsius-fok körül alakulnak, 18-án és 19-én 2-3 fokos lehűlés lesz, majd 22-e után a hőmérséklet 30-32 Celsius-fokra emelkedik, az intervallum utolsó napjaiban pedig 1-2 fokot csökken. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 15-16 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, és 17-18 Celsius-fok körül stabilizálódnak. Csapadékra az egész időszakban számítani lehet, kiterjedt területen, nagyobb mennyiségű eső július 17-e és 18-a körül valószínű.

Máramarosban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek a jelzett időszak első napjaiban 23 és 27 Celsius-fok között ingadoznak, majd július 21-e után 28-30 Celsius-fokon stabilizálódnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 14 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, 18-a és 29-e között 15-17 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra az egész periódusban számítani lehet, kiterjedt területen, nagyobb mennyiségű eső július 18-a körül valószínű.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27405
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.