Idő, járás
béel
2018. július 17. kedd, 13:52
Annyit segítünk: ha kirándulni vagy strandolni megy, esőköpenyt vigyen magával.

Folytatódik a nyaralók bosszantására kimondottan alkalmas időjárás a következő két hétben: további esőzésekre számíthatunk. A július 17-e és 29-e közötti időszakban a hőmérsékleti értékek nagyjából megfelelnek a sokéves átlagnak – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23 és 27 Celsius-fok között ingadoznak, majd július 21-e után 27-28 Celsius-fokon stabilizálódnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 13 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, 19-e és 29-e között 17-18 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra az egész időszakban számítani lehet, kiterjedt területen, nagy mennyiségű eső július 18-án és 19-én lesz.

A Bánságban és a Partiumban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 28-29 Celsius-fok körül alakulnak, 18-án és 19-én 2-3 fokos lehűlés lesz, majd 22-e után a hőmérséklet 30-32 Celsius-fokra emelkedik, az intervallum utolsó napjaiban pedig 1-2 fokot csökken. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 15-16 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, és 17-18 Celsius-fok körül stabilizálódnak. Csapadékra az egész időszakban számítani lehet, kiterjedt területen, nagyobb mennyiségű eső július 17-e és 18-a körül valószínű.

Máramarosban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek a jelzett időszak első napjaiban 23 és 27 Celsius-fok között ingadoznak, majd július 21-e után 28-30 Celsius-fokon stabilizálódnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti 14 Celsius-fokról emelkedni kezdenek, 18-a és 29-e között 15-17 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra az egész periódusban számítani lehet, kiterjedt területen, nagyobb mennyiségű eső július 18-a körül valószínű.

comments powered by Disqus
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(