Szárnyaszegetten
béel
2018. július 13. péntek, 12:36
Mindezt úgy, hogy közben orosz gépek gyakran megsértik a légteret. Azért néhány román gép még bevethető.

Jelenleg a brit Királyi Légierő négy Typhoon vadászgépe látja el a román légtér védelmét, miután a román légierő MiG 21 Lancer vadászgépei a múlt heti tragikus baleset miatt nem szállhatnak fel – jelentette be pénteken Mihai Fifor védelmi miniszter.

A miniszter emlékeztetett: azt követően, hogy egy múlt heti légi bemutatón lezuhant egy MiG 21 Lancer, az összes gépet át kell vizsgálni. A műszaki ellenőrzés végéig egyetlen gép sem szállhat fel.

Szerencsére az orosz fenyegetés miatt az országban állomásozó NATO-egységek kötelékében a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu légi támaszponton jelen van a brit légierő négy Eurofighter Typhoon vadászgépe, jelenleg ezek látnak el járőrszolgálatot a román légtérben.

„Ha szükséges, ezekhez csatlakozhatnak a román légierő IAR-99 Șoim gépei” - mondta a miniszter.

A román gépek földre kényszerülése a legrosszabbkor jött Bukarestnek, Mihai Fifor pénteken ugyanis azt is elmondta: az orosz légierő gépei gyakran megsértik a román légteret.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27364
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.