renegát
Jean St'Ay
2018. június 24. vasárnap, 13:19
Hát persze, mert a távozó sértett. És RMDSZ-sértegető. Sőt, még rosszabb.

A szombat este nem focis vonatkozású meglepetéshíre volt, hogy Eckstein-Kovács Péter volt szenátor a kolozsvári tüntetésen közölte: 28 év tagság után otthagyja az RMDSZ-t.

Nem telt bele sok idő, és a közösségi oldalakon csorogni kezdtek a reakciók. Voltak, akik gratuláltak neki a kilépés kapcsán (ők elsöprő többségükben szavazópolgárok), aztán voltak olyanok is, akik nem gratuláltak. Ők többnyire RMDSZ-es politikusok.

Persze, olyan is akadt, aki egyszerűen csak sajnálja, hogy Eckstein a kilépés mellett döntött. Például Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke. Igen, ezt valahogy így illik elegánsan csinálni. Még akkor is, ha nincs egyetértés.

Ám, finoman szólva, nem ez a hozzáállás a jellemző. Már a szombat esti eltávozó szép üzenetet megelőzően szégyent kiáltott Horváth Anna, az RMDSZ kolozsvári elnöke, aki szerint Eckstein ki tud állni a román jogállam állítólagos „kiherélése” kapcsán, de bezzeg a titkosszolgálattal kötött protokollumok, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) túlkapásai ügyében nem, pedig ezt annak a Traian Băsescunak köszönheti az ország, akinek Eckstein tanácsadója volt.

A legkeményebben (eddig legalábbis) Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke nyilvánult meg a Facebook-on. Nem állít kevesebbet (a sorok közt, persze), mint hogy Eckstein-Kovács Péter elárulta a rá szavazó magyar embereket, mégpedig azzal, hogy Traian Băsescu szolgálatába szegődött. Aki, ugye, azt is kimondta, hogy Romániában sosem lesz magyar autonómia. Persze arról nem beszél, hogy az autonómia zászlaját az RMDSZ is csak nemrégiben emelte magasra. Korábban azért nem volt épp élharcosa az ügynek.

Meg persze, Eckstein egy sértett ember, aki sértegetésekkel válaszolt a vélt sértésekre, holott például tehette volna a dolgát, jogászként, például Horváth Anna ügyében. Hegedüs szerint Eckstein nem küzd már a magyarok jogaiért. És naná, majd biztos megint beáll román „katonának” valamelyik ellenzéki pártba. Magyar arcnak, fikusznak a sarokba. No comment.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is nyilatkozott az ügyben, a Mediafaxnak. Ő nyilván diplomatikusabban kommunikál, bár szemmel láthatólag egyáltalán nem hatotta meg Eckstein lépése. Tessék: „Sajnáljuk, ha bárki is távozik a szervezetből, további sikereket kívánunk neki. Az elveink és céljaink nem változtak, és nem is fognak megváltozni e távozás után. Eckstein-Kovács Péter úr az utóbbi években nem járult hozzá aktívan a magyar közösség jogainak védelméhez.”

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27090
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.