Kecseszkecsken
Jean St'Ay
2018. május 14. hétfő, 12:08
Dragnea szerint Iohannis aláássa Romániát. Folyt. köv.

Az előző részek tartalmából: Liviu (Dragnea) és Viorica (Dăncilă) „titokban” Izraelbe utazott, és elhatározták a román nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését. A vérig sértett Klaus (Iohannis) felszólította Vioricát, mondjon le a miniszterelnöki posztjáról. Kétszer. Viorica megüzente: dehogy mond le! És elutazott a Vatikánba, randevúzni a pápával. A randi igen érdekesen zajlott. A felek ajándékokat is cseréltek. Viorica több nyelven elmondta, amit érez. Bocsánat, gondol.

Viorica Dăncilă, Románia miniszterelnöke boldogan tért meg hazájába, a vatikáni randevú után. És boldogan jelentette ki: „A pápa nagyon örült az üzenetemnek. Kérdéseket tett fel: vajon hittel élnek-e az emberek Romániában, és vajon megértésben élnek-e az ortodoxok és katolikusok, és én azt mondtam, igen! Megkérdezte, van-e bennem elég erő, hogy végigvigyem a mandátumomat. És én azt mondtam, igen! A pápa közölte velem, hogy a jövő év elején Romániába jön.”

A miniszterelnök asszony boldog kijelentésével ugyan van egy kis baj: nem biztos, hogy igaz. A Vatikán szépen korrigálta a lelkes kijelentést.

És erre már Klaus Iohannis, Románia diplomáciai kérdésekben mostanság kissé mellőzött államelnöke is beszólt. Nem is akárhogyan. Mint egy elhanyagolt férj: „Engedjék meg, hogy azt gondoljam, a hölgy (Dăncila asszony – a szerk.) nem értette, miről volt szó. Követtem az egész folyamatot, és végül megjelent a Vatikán hivatalos közleménye is a találkozásról, és abban az áll, hogy 2019 első felére vonatkozóan az Európai Tanács román elnökségéről volt szó. Az egyetlen magyarázatom, hogy a hölgy látogatást értett elnökség helyett, ami megmagyarázhatatlan félreértés.”

Igen ám, de ezt meg Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke nem hagyhatta szó nélkül. Ki is fakadt rendesen. Tessék: „Ami az elnök legutóbbi, a miniszterelnökre vonatkozó fenyegetését illeti, ez egy terv, egy akciósor része, amelyet Iohannis a kormány ellen indított. Iohannis megtámadja, aláássa, sőt, szabotálja a kormány a kormány bármely belföldi vagy külföldi lépését, ha nem tetszik neki. Ez történt Izrael, a vatikáni látogatás, de a gazdasági tartalékok esetében is. Az államelnök aláássa Romániát.”

Tessék nyugodtan hátradőlni és élvezni a műsort. És nyugodjanak meg, hamarosan jön a következő epizód.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26584
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.