Kigyulladt a pataréti szemétdomb

Kezdődik az idei égési szezon.
Hirdetés

Kedd délután ismét kigyulladt Kolozsvár szeméttelepe Pataréten. A Kolozs megyei katasztrófaelhárítók két tűzoltókocsival vonultak ki. Állításuk szerint két tűzfészek volt, a szeméthalom mintegy 30-40 négyzetméteren ég, és dolgoznak a kioltásán – írja a Ziua de Cluj. A helyi közterületfenntartó vállalat is bevetett két kotrógépet.

Dan Tarcea alpolgármester szerint öngyulladás történt a szeméttelepen, kicsi volt a tűz, és sikerült gyorsan eloltani. A tűzoltók egy ideig még a helyszínen figyelik, hogy nem gyullad-e újra.

A tűzben senki sem sérült meg, és a füst nem a repülőtér felé száll – nyugtatott az alpolgármester, miközben kedd délután több repülő is érkezett egymás után a szemétteleptől légvonalban alig két km-re lévő reptérre. Arról nem szólt Dan Tarcea alpolgármester, hogy a közelben élő, mintegy 1500 személynek mennyire esett jól az égő szeméttelep füstje.

Tavaly a nyári időszakban többször is kigyulladt, és soha nem kapták el, ki gyújtotta fel a szemétdombot, hiába van bekamerázva a terület. Ezért lábra kapott a gyanú, hogy a szeméttelepet kezelő cég időnként maga gyújtja fel, hogy roskadjon kicsit a halom, és lehessen újabb adag szemetet odahordani. Kolozsvárnak lassan tíz éve be kellett volna zárnia a pataréti szeméttelepeket és beindítania az integrált hulladékkezelőt, de arról se lehet biztosan tudni, mikor lesz kész.

Hirdetés