Szerző: Erdély László, Szántai János
2018. március 8. csütörtök, 12:44
De miért? Hát mert Kolozsvár volt alpolgármestere nem fogadta el a köz javára végzendő ingyenes munkavégzés lehetőségét egy esetleges ítélet esetén. Mutatjuk is a részleteket.

A tényállás, röviden. Amint arról beszámoltunk, Horváth Anna és Fodor Zsolt üzletember ügyében március 2-án kellett volna ítéletet hirdetnie alapfokon a kolozsvári táblabíróságnak. Ám akkor mulasztás miatt elhalasztották az ítélethirdetést, éppen március 8-ára.

De a nemzetközi nőnapon sem sikerült ítéletet hozni. Mégpedig épp azért, mert a tisztelt bíróság pótolta a mulasztást, vagyis megkérdezte a vádlottakat, elfogadják-e a köz javára végzendő ingyenes munkavégzés lehetőségét mint büntetést, amennyiben bűnösnek nyilvánítják őket.

Horváth Anna ártatlannak nyilvánította magát, így nem fogadta el. Ügyvédje szerint pedig ez az eljárás egyenesen alkotmányellenes, mert sérti az ártatlanság vélelmét. Fodor Zsolt a maga részéről elfogadta a lehetőséget.

Az ítélethirdetést március 22-re halasztotta a bíróság.

Horváth Annát azzal a váddal állította bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy 2016-ban 60 fesztiválbérletet kért és fogadott el Fodor Zsolt üzletembertől a kampányát is segítő önkéntesei számára, cserébe épületfelújítási engedélyt sürget meg a városházán az üzletember számára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25673
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.