Uszítósdi
Timi
2018. március 5. hétfő, 17:40
A jelenleg felfüggesztett Facebook-oldalról bebizonyosodott, amit sejteni lehetett, de mindeddig tagadtak: a Demokratikus Koalíció tagjai működtették.

A magyarországi választás kampány hevében mindeddig példátlan hangnemet ütött meg a határon túli magyarokkal szemben egy Facebook-oldal, melynek neve egybecsengett a Demokratikus Koalíció (DK) egyik visszatérő választási üzenetére: Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt. Az oldal hol a zombikként ábrázolt határon túli magyarok inváziójával riogatott, hol egy erdélyi magyar családtól ellopott fotóval, illetve egy kamu levélre hivatkozva bizonygatta, a szülők azért mennek el szavazni, hogy továbbra is kapjanak pénzt a Fidesztől. Az ügyben ügyészségi vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy visszaéltek a családi fotóval.

A Mandiner egyik olvasója utánajárt: nem igaz, hogy nincs kapcsolat a DK és a határon túli magyarokat gyalázó, már felfüggesztett Facebook-oldal között. Egy magát DK-tagnak valló pártaktivista, bizonyos B.S. Ica ugyanis beismerte, hogy ő szerkesztette a Facebook által uszító tartalmakért felfüggesztett oldalt. A DK korábban egyértelműen tagadta, hogy köze lenne az oldalhoz.

Bár a Facebook-oldalt felfüggesztették, B.S. Ica egy csoportot működtet, ahol hasonlóan uszító tartalmakat osztanak meg egy másik DK-taggal, L. Andrással közösen. A csoport egyik tagja a DK-szóvivője, Gréczy Zsolt.

A Mandiner szerint fontos látni, hogy nem egyszerű DK-szimpatizánsról van szó B. S. Ica esetében, hiszen egyrészt magát DK-tagnak vallja, másrészt számos fotón együtt szerepel Gyurcsány Ferenc pártelnökkel, valamint Varga Zoltánnal, a DK debreceni önkormányzati képviselőjével. Ráadásul B. S Ica. 2017-ben „áldozatos munkájáért, kimagasló teljesítményéért” még oklevelet is kapott a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöktől.

A portálon megtalálhatóak az DK és az uszító Facebool-oldal és –csoport közötti kapcsolatot bizonyító felvételek, képernyőmentések. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25626
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.