Négy UNITER-jelölést is begyűjtött a kolozsvári magyar színház

Tavaly sikerült elnyerni a legjobb rendezésért járó UNITER-díjat. Idén Az Angyalok Amerikában című kétestés darabot jelölték a Román Színházi Szövetség elismerésére.
Hirdetés

Négy kategóriában jelölte díjra a Román Színházi Szövetség (UNITER) a kolozsvári színház Angyalok Amerikában című kétestés előadását – tájékoztat a színház közleménye.

A Ludmilla Patlanjoglu, Alina Epîngeac és Corin Ciobotari kritikusokból álló jelölőzsűri

  • Szűcs Ervint Prior Walter megformálásáért a legjobb férfi főszereplő díjára jelölte,
  • Kató Emőkét a legjobb női mellékszereplő,
  • Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjára.
  • Victor Ioan Frunză, az előadás rendezője a 2017-es év legjobb rendezőjének díjára esélyes.

A huszonhatodik alkalommal megrendezett UNITER Gálára ezúttal május 7-én, Gyulafehérváron kerül sor.

Az Angyalok Amerikában kétestés előadás legközelebb március 10–11-én tekinthető meg a kolozsvári színház stúdiótermében. Az előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon. Aki mindkét részre jegyet vásárol, kedvezményben részesül.

Tony Kushner Angyalok Amerikában című drámája melegjogi kérdéseket feszeget. A több szálon futó cselekmény középpontjában egy New Yorkban élő homoszexuális pár áll, akik a korabeli társadalom perifériáján élnek. A dráma összes szereplője valamilyen kisebbség tagja (melegek, zsidók, mormonok), akiket elsősorban emberi oldalukról mutat be a szöveg. 

Tavaly kolozsvári előadás nyerte a legjobb rendezésért járó UNITER-díjat: Jurij Kordonszkij orosz származású amerikai rendező a Kolozsvári Állami Magyar Színházban rendezett A mélyben című előadásáért részesült elismerésben.

Hirdetés