Városházi őr: Egy maszkos lény vitte el a többnyelvű Kolozsvár-táblát

Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Hirdetés

Szerdán délután a Musai–Muszáj csoport egy háromnyelvű városnévtáblát helyezett el a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. A táblát felszerelték egy kerékpárra, a kerékpárt meg leparkolták az udvaron elhelyezett bicikliparkolóba, ahogy kell, lánccal. Az eseményről készült videót, illetve a tiltakozás indoklását itt tekinthetik meg.

A csütörtöki reggel kolozsvári multikulturális híre viszont az volt, hogy egy nap se telt bele, és máris

eltűnt a háromnyelvű tábla a bicikliről.

Elmentünk hát a helyszínre, érdeklődni. A polgármesteri hivatal udvarán a megszokott nyüzsgés fogadott. Mindenki loholt a dolga után. Az ominózus bringa ott volt a helyén, szépen. Viszont a háromnyelvű tábla valóban hiányzott róla.

Gondoltuk, megkérdezzük a hivatal, egy állami intézmény éber őrét, mi is történt valójában. Megkerestük a városházi őrt, aki kérdésünkre keményen a szemünkbe nézett, majd azt nyilatkozta, hogy nem tudja pontosan, hány körül történt, de állítólag

egy maszkos lény (románul ființă mascată) hatolt be a polgármesteri hivatal udvarára, levette a táblát, majd távozott.

Megkérdeztük, hogy megnézték-e a biztonsági kamerákat, illetve hogy lehet az, hogy egy román állami intézmény kamerákkal és fizetett szakszemélyzettel őrzött udvarára csak úgy besétálhat egy tolvaj. Az őr úr erre azt mondta, ő nem tudja, de tegyünk nyugodtan bejelentést.

Hirdetés

Bementünk a földszinti ügyfélfogadó terembe, és 5 (azaz 5) hivatalnoknál érdeklődtünk, tudnak-e valamit az esetről, és hogy történhet ilyesmi. Mosolyogtak, nem tudtak semmit. A bejelentést mindenesetre megtettük, a szolgálatkész hivatalnok a városi rendőrséghez küldi az iktatott dokumentumot (e szervezet kötelékébe tartoznak ugyanis a városházi őrök), 30 naptári nap múlva ígértek írásos választ. Nagyon kíváncsian várjuk.

A Musai–Muszáj csoport jelezte, hogy rongálás és lopás vádjával rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, ismeretlen elkövető ellen. Az öröm az ürömben pedig az, hogy már készül az új tábla, amelyet hamarosan ismét elhelyeznek a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán parkoló kerékpáron.

 

Hirdetés