Inkluzív Kolozsvár
szabot
2017. december 4. hétfő, 23:48
Ennyi uniós pénzre pályázott most a gettó felszámolásáért összeállt akciócsoport.

Közel 7 millió eurós uniós támogatásból kezdene hozzá Kolozsvár önkormányzata a pataréti gettó felszámolásához – tudatta Oláh Emese alpolgármester.

A pénzt a Patarét övezet fejlesztésére és a gettó felszámolására még el is kell nyerni, hétfőn egyelőre az ezt célzó pályázatot nyújtotta be az Inkluzív Kolozsvár helyi akciócsoport a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és a Regionális Operatív Program révén lehívható pénzösszegekre.

Az Inkluzív Kolozsvár akciócsoport megalakulását bő egy hónapja jelentették be. Azokból állt össze, akik már korábban is foglalkoztak a pataréti problémák megoldásával, a kezdeményező és a működtető viszont ezúttal a kolozsvári városháza.

A pataréti családok integrálásának hosszú távú stratégiáját idén decemberre ígérték. A többszintű terv nemcsak a lakhatási kérdésre ad választ, hanem egészségügyi, oktatási és más szociális szolgáltatásokat egyaránt tartalmaz majd. 
comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.