Szabványok, mértékegységek, avagy vége az „Iszlám Államnak”

Hosszú hallgatás után jelentkezik újabb bölcsességeivel Kamikaze Harakiri, az újmódi szamuráj.
Hirdetés

Vége az „Iszlám Államnak”. Állítólag. Azért csak „állítólag”, mert ezt így (kijelentő módban, alannyal-állítmánnyal) mindezideig egyedül „Irán” nyilatkozta le. A többiek („Oroszország”, „Törökország”, az „Öböl-menti országok”, a „civilizált Nyugat”) még mindig ott ülnek „A Világ” nevű kocsma pultjánál, ahová bő öt évvel ezelőtt letelepedtek, eldöntendő, hogy kinek nagyobb a f.sza. Persze, öt év hosszú idő, ezért aztán „Oroszország” (vagy „Törökország”) diktatórikus módon eldöntötte, hogy az övé a legnagyobb, s már rohant is „Szíriába”.

De hát még azt se szögeztük le, hogy centiméterben vagy inchben mérjük-e a f.sz hosszúságát-vastagságát – motyogták a többiek –, majd egy-két flintával/pukkanó szerkezettel ők is elküldték a sofőrt a „térségbe” (ha jól hallom, most kérnek vissza flintát-egyebet a „kurdoktól”, mondván, hogy leltári tárgyakról van szó, márpedig nekik ezekkel el kell számolniuk – ezért „civilizált” a „civilizált Nyugat”).

Tehát: vége az „Iszlám Államnak”. S én, a hülye nippon, még mindig csak félig olvastam el az Arany Anett–N. Rózsa Erzsébet–Szalai Máté szerzőtrió Az Iszlám Állam kalifátusa. Az átalakuló Közel-Kelet című kötetét. De ha már egyszer belekezdtem, csakazértis végigolvasom – ki tudja, mi lesz még „ott” (vagy „itt”)?

Lám, a minap is mi történt a „Sínai-félszigeten”?! „Egyiptom” ura ki is jelentette, hogy kegyetlen megtorlás fog következni. Hiszek neki. Néhányan ugyan meg fognak halni a „kegyetlen megtorlásban”, de hát „Izrael Államban” is „1 zsidó halottért 100 palesztin halott” a szabvány. S mivel a „Sínai-félsziget” mindössze néhány kőhajításnyira van „Izrael Államtól”, gyaníthatóan „Egyiptom” ura sem fog – szégyenszemre – megállni félúton.

No de mindegy. A lényeg az, hogy vége az „Iszlám Államnak”. Állítólag. Azért csak „állítólag”, mert – íme – „Irán” máris rohan vissza „A Világ” nevű kocsma pultjához, eldöntendő, hogy kinek nagyobb stb.
 

Hirdetés