Átadták a Virágos Kolozsvár pályázat díjait

Tessék, (nem csak) kolozsvári polgárok! Itt a követendő példa.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Kolozsvári Városszépítő Egylet (KVE) idén júliusban pályázatot hirdetett annak érdekében, hogy a Kincses Város erkélyei, homlokzatai és ablakai virágba boruljanak. A nemes versenyben bárki polgár és jogi személy részt vehetett, amennyiben virágos volt (vagy lett) az erkélye, homlokzata, ablaka. Augusztus végéig lehetett beküldeni a virágos fotókat a KVE honlapjára.

A beérkezett képek alapján az öttagú zsűri – Kalló Angéla vizuális művész, Florin Moroșanu történész, Maczalik Arnold építész, Szabó Lilla, a KVE alelnöke és Andi Deisler, a Kolozsvári Kulturális Központ marketing menedzsere – döntött el, melyik a legszebb erkély, homlokzat, illetve ablak.

A Vindis Andrea színésznő által moderált díjátadó ünnepségen Oláh Emese alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, mondván, hogy a városszépítésnek valóban az egyszerű polgártól kell kiindulnia. Szenkovics Dezső, a KVE elnöke beszédében hangsúlyozta: itt és most tulajdonképpen nem győzteseket ünneplünk, hanem felelősségteljes polgárokat, akik tenni akarnak valamit a városért, ahol élnek. 

Kalló Angéla, a zsűri elnöke elmondta, hogy a beérkezett pályamunkák értékelésekor a zsűri elsősorban esztétikai elvek mentén osztályozott, továbbá figyelembe vették a növények térbeli elrendezését, továbbá a helyszínek funkcionalitását. 

Hirdetés

Az ünnepi beszédeket zenei interludus követte, Kolcsár Péter (zongora) és Gergely Bálint (hegedű) előadásában, aztán Kalló Angéla zsűrielnök és Gergely Balázs ötletgazda átadta a Könczey Emőke által tervezett, igen szép és virágos díjakat.

A legszebb erkély díját Lokodi Noémi polgár kapta, a legszebb homlokzatét Székely István polgár, a legszebb ablak díja pedig Cristina Lupan polgár. Láng Éva, Mirela Nădășan és Zolcsák Péter polgárok különdíjban részesültek.

A magunk részéről szurkolunk a Kolozsvári Városszépítő Egyletnek: csak így tovább, egy virágosabb Kolozsvárért!

Hirdetés