A leomlott vakolat helye a dévai osztályteremben | A kép forrása a stiripesurse.ro
Iskola a léthatáron
szabot
2017. szeptember 28. csütörtök, 00:23
Másfél méteres plafondarab zuhant egy tanárnőre Déván.
A dévai Octavian Goga általános iskola 325 diákja fog egy másik iskolában tanulni, mint ahova eddig jártak, írja a Mediafax hírügynökség. A sulijuk egyik osztálytermében ugyanis ráomlott a plafon egy másfél méteres vakolatdarabja az ott órát tartó tanárnőre.
 
Az eset még kedd délben történt, mára döntöttek a diákok átköltöztetéséről az energetikai szakközépiskola egyik épületébe. A beomlott plafonú iskolaépület 40 éves, és még egyszer sem renoválták – közölte a Hunyad megyei tanfelügyelőség szóvivője. 
 
Cristina Bauman elmmondta, a diákok közül senki se sérült meg. A tanárnőt először az iskola orvosi személyzete látta el, majd kihívták a mentőt, és kórházba szállították. A fején és a jobb karján sérült meg, a kivizsgálások után hazaengedték a kórházból.
 
Az iskola vezetősége a helyi önkormányzat képviselőivel közösen osztja újra az osztályokat a rendelkezésre álló tantermekbe, amíg teljesen fel nem újítják a megrongálódott épületet, közölte a tanfelügyelőség.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23267
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.