benyújtották a számlát
fsandor
2017. szeptember 28. csütörtök, 16:14
A júniusi durva kirohanások miatt.

A Realitatea TV-re 85 ezer lejes, a B1 televízióra pedig 20 ezer lejes bírságot szabott ki az audiovizuális tanács (CNA) magyarokat diszkrimináló kijelentések miatt – közölte az RMDSZ.

Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök emlékeztetett, hogy a két televíziót – a Naşul TV és a Digi24 televízió mellett – az RMDSZ jelentette fel júniusban.

Akkor ugyanis a román média jelentős része magyarellenes hangulatot keltett, mivel a Grindeanu-kormány elleni bizalmatlansági indítvány előtt az RMDSZ a magyar közösség számára kedvező törvénytervezetek elfogadását kérte a kormánypártoktól (például március 15. hivatalos ünnepnappá nyilvánítását, vagy a közigazgatási törvényben szereplő 20 százalékos nyelvhasználati küszöb csökkentését).

A Realitatea TV-ben akkor a nagy hazafiként ismert Rareş Bogdan hőbörgött Erdély eladását és elrablását emlegetve, a B1 televízióban pedig a szintén magyargyűlöletéről is híres Radu Banciu tette ugyanezt.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.