Rareș Bogdan: Dragnea és Tăriceanu eladják Erdélyt!

Ünnepnapnak akarják nyilvánítani a magyarok március 15-éjét, a gazok.
Hirdetés

Rareș Bogdan, az ultranacionalista televíziós tajtékzóember Hatalmi játszmák (Jocuri de putere, Realitatea TV) című műsorának hétfő esti adása vérbeli magyarellenes gyűlöletbeszéddel indult.

Rareș Bogdan természetesen igyekezett becsomagolni a magyarellenes üzeneteket, amennyire csak tudta. Elsősorban Liviu Dragnea PSD-elnökre és Călin-Popescu Tăriceanu ALDE-elnökre köpködött, akiket gazemberek, kreténnek és hazaárulónak nevezett, amiért lángra lobbantják az országot, és 30 szavazatért, vagyis 30 ezüstért eladják Erdélyt. Sőt, a patrióta műsorvezető meg is dicsérte az RMDSZ-t, mert hát nézzék, milyen ügyesen harcolnak a saját radikálisaikért. (Hogy ez pontosan mit is jelent, nem tudjuk.)

Utána viszont áttért a lényegre: tudja-e Dragnea és Tăriceanu, mit akartak a magyarok 1848. március 15-én? Hát mit, mit: Erdély egyesülését Magyarországgal! Példátlan! És tudják-e a fent nevezett urak, mi történt 1905. március 15-én? Hát az, hogy a Kelj fel, román című dalt (Deșteaptă-te române, Románia jelenlegi himnusza) éneklő románok egy csoportját megverték, fejjel lefele felakasztották őket és trágyába meg csípős paprikába lógatták a fejüket? (A magyarok, persze.) És tudják-e a fent nevezett urak, mi történt 1990. március 15-én? Hát a derék Mihăilă Cofariut megkínozták Marosvásárhelyen. Na kik?

Hát persze, ezek a büntetőügyes alakok, akik most épp lángba borítják az országot, oda akarják vetni Erdélyt a magyaroknak, 30 szavazatért.

Amint az várható volt, a Szociáldemokrata Pártban épp zajló belháború (melynek során a Liviu Dragnea által vezetett frakció néhány váratlan engedményt tett az RMDSZ-nek, amelyekre eddig nemigen volt példa) kiváltotta az ultranacionalisták (és nem csak) felhördülését, előkerült a magyar kártya, Erdély és minden olyan téma, ami ilyenkor szokott.

Hirdetés