Keresik a legjobb erdélyi pálinkákat

A második Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre Marosvásárhelyen kerül sor. Lehet jelentkezni versenyzőnek és zsűritagnak egyaránt.
Hirdetés

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre. A megmérettetésre minden erdélyi, házilag készített pálinkamintát várnak a szervezők. Bárki jelentkezhet, aki nem csak kedveli, de elő is állítja a gyümölcspárlatot. A zsűriztetés ingyenes.

Jelentkezni  augusztus 19-ig lehet, eddig a dátumig be kell érkezzen a minta a Forgatag-irodába (Marosvásárhely, George Enescu utca 2/23), amely hétfőtől péntekig 10 és 13 óra között van nyitva. A benevezéshez a fél liter pálinkán kívül szükséges a termelő neve, elérhetősége, a település, milyen gyümölcsből készült a pálinka, mennyi az alkoholfoka, milyen évjárat, és néhány sort a termelőről.

A díjátadó ünnepségre augusztus 25-én, pénteken 21 órától, a Kultúrpalota negytermében kerül sor. A szervezők idei újdonságaként megnyitják a zsűrizést az érdeklődők előtt is: tíz, 18 év feletti személynek lehetőséget biztosítanak arra, hogy részt vegyen a zsűrizésen.

A nagyközönség számára is lehetővé teszik, hogy rövid ismertető kíséretében  kóstolják meg az idei versenyre beérkezett mintákat. A pálinka és a pálinkakészítés iránt érdeklődőket várják augusztus 21-én, hétfőn 12.30 és 14.30 között a Maros Megyei Múzeum Várbeli székhelyén.

Hirdetés