Beiktatták Oláh Emesét Kolozsvár alpolgármesteri tisztségébe

Nistor Dániel pedig átvette Csoma Botond helyét, aki parlamenti képviselővé választása miatt mondott le.
Hirdetés

Április 4-én tartotta rendes havi tanácsülését a kolozsvári városi tanács. Az ülés keretében az RMDSZ frakció nevesítette alpolgármester-jelöltjét, Oláh Emesét, ezt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tanácsosainak a támogatásával a testület el is fogadta – tájékoztat az RMDSZ hírlevele.

„Az első és legfontosabb feladatunk, hogy újra megnyissuk azokat a csatornákat, melyek segítségével újra elérhetik a városházi adminisztrációt a kolozsvári magyarok. Ennek érdekében a lehető legrövidebb időn belül újraindítjuk a fogadóórákat, és igyekszünk megoldást találni a betelefonálós tanácsadás újraindítására is” – nyilatkozta Oláh Emese.

Ugyancsak a keddi tanácsülésen tette le a hivatali esküt Nistor Dániel. A fiatal építőmérnök Csoma Botond helyét veszi át az RMDSZ-frakcióban, aki tavaly decemberben képviselői mandátumot szerzett, és ezért le kellett mondania városi tanácsosi tisztségéről.

„Legjobb tudásommal és szakértelmemmel szeretném szolgálni a kolozsváriakat. Építőmérnökként hozzám legközelebb az urbanisztikai bizottság áll, ugyanakkor a frakcióban még át kell beszélnünk, hogy milyen feladatokat kell majd ellátnom” – idézte Nistor Dánielt a hírlevél.  

Hirdetés

A kolozsvári városi tanácsban jelenleg öt RMDSZ-es tanácsos tevékenykedik. Az alpolgármesteri tisztséget szerzett Oláh Emese mellett továbbra is tanácsos maradt Horváth Anna. Rajtuk kívül Gergely Balázs és Rácz Levente nyert még mandátumot tavaly júniusban. Hozzájuk csatlakozott most Nistor Dániel ötödikként.

Horváth Anna a kolozsvári önkormányzat március 21-i ülésén mondott le tisztségéről, miután a korrupcióellenes ügyészség (DNA) másodszor is meghosszabbította ellene a hatósági felügyeletet. A kényszerintézkedés miatt 2016 október eleje óta nem tudta ellátni alpolgármesteri teendőit.

Hirdetés