Mi lett volna, ha...
Szerző: Főtér.ro
2017. február 23. csütörtök, 18:09
FRISSÍTÉS: Meghosszabbították a Problema Solvenda Romania verseny jelentkezési határidejét.

FRISSÍTÉS: Meghosszabbították hét nappal a Problema Solvenda Romania verseny jelentkezési határidejét.

A Case Solvers és a Mathias Corvinus Collegium által rendezett Problema Solvenda Romania versenyre középiskolások jelentkezését várják. A problémamegoldó- és történelemverseny internetes felületen zajlik 2017 február-márciusában, és fő célja újragondolni a történelmet, kiaknázni a „mi lett volna, ha” típusú szcenáriókat és megteremteni egy alternatív múltat – fogalmaz a szervezők közleménye.

A verseny lényege, hogy a résztvevők egy történelmi szerepjáték forgatókönyvét kapják meg: valamely híres történelmi személyiség (vagy annak tanácsadója) bőrébe bújhatnak három nap erejéig, és különböző elemzési, stratégiai módszereket használva „átalakíthatják” a múltat.

Figyelem! Az érdeklődő diákok 2017. március 5-ig regisztrálhatják háromfős csapatukat a www.problemasolvenda.com/ro/hu linken, a Jelentkezés menüpontra kattintva. A verseny döntőjét április 8-án, Kolozsváron rendezik. A főnyeremény egy hétvége Budapesten.

A közlemény szerint a verseny három részből áll:

1. a Problema Solvenda Romania honlapján elérhető online tréning segítségével a diákok rövid videókból és prezentációs anyagokból sajátíthatják el a problémamegoldás alapjait.

2. Ezután következik a selejtező, amelyen a tréninganyagok alapján a résztvevő csapatok online tesztet töltenek ki. A 15 legjobb eredményt elérő csapat jut a következő fordulóba.

3. Az online fordulóból a döntőbe bejutott legjobb csapatok a módszertani alapokat felhasználva történelmi esettanulmányt oldanak meg. Erre 72 óra áll rendelkezésükre, amelynek végén megoldásukat egy szakmai zsűrinek prezentálják.

Aki tehát részt szeretne venni, van még hét napja a jelentkezésre – és ha jól belegondolunk, lenne amit változtatni a történelmen...

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19824
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.