Dől a lé
béel
2017. február 20. hétfő, 14:00
Legalábbis ezt ígéri a nagyobbik kormánypárt elnöke.

Két-három héten belül a parlament elé kerül az egységes bértörvény tervezete; a jogszabálynak július elsejétől kellene életbe lépnie - nyilatkozta hétfőn Liviu Dragnea képviselőházi elnök.

„A miniszterelnöktől és a kormányfőtől tudom, hogy az egységes bértörvény két-három héten belül a törvényhozás elé kerül. Mi a parlamentben készen állunk rá, de nagyon komoly vitára kell számítani a társadalmi partnerekkel. A kormányprogram értelmében július elsejétől lépne életbe a jogszabály. Azért akarok sietni az elfogadásával járó eljárással, mert a tapasztalatok alapján tudom, hogy minden általunk kezdeményezett törvényt megtámadnak az alkotmánybíróságon, számolnunk kell tehát az erre szánt idővel is" - mondta Dragnea a romániai községek egyesületének közgyűlésén.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19765
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.