Továbbra is Erdély első számú reptere maradna a kolozsvári

A kolozsvári reptér Románia második legnagyobb légi kikötője, Erdély „légi kapuja” és az is szeretne maradni. Ehhez azonban korszerűsítésre van szükség.
Hirdetés

A Kolozs megyei tanács zöld utat adott az Avram Iancuról elnevezett kolozsvári repülőtér újabb korszerűsítési terveinek, melyekre az évről évre növekedő utaslétszám  és a szintén rohamosan bővülő repülőjáratok miatt van szükség. Egyrészt a repülők állomásoztatására és kényelmes mozgatására alkalmas pályát építenek, ugyanakkor korszerűsítik az indulási terminál átcsoportosító részlegét is.

A repülőtér 2017-ben várhatóan mintegy 3 millió utast fog kiszolgálni, ami 25 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. Az utaslétszám állandó növekedése összefügg a járatok gyarapításával, de azzal is, hogy egyre többen választják az utazás ezen módját. Éppen ezért a reptér korszerűsítésére, a terminálok folyamatos bővítésére van szükség.

Alin Tișe megyei tanácselnök a tervekkel kapcsolatosan elmondta: a kolozsvári reptér Románia második legnagyobb légi kikötője, Erdély légi kapuja, és az is szeretne maradni. Ezen státuszának megszilárdítását szolgálják a mostani munkálatok. Állítása szerint idén tíz új járat indul Kolozsvárról, ezzel pedig immár 46-ra bővült az úti célok listája. Hogy pontosan milyen új úti célpontok lesznek, azt nem közölte, a Wizz Air azonban korábban már bejelentette, hogy rendszeresíti a járatokat Stockholmba, Pozsonyba, Lárnacara és Máltára, ugyanakkor a Badenbe és Frankfurtba is.

Hirdetés