Még mindig rejtély, ki a kormányfőjelölt

Liviu Dragnea, a PSD elnöke továbbra is fenntartja a feszültséget.
Hirdetés

Talán holnap jelenti be a parlamenti választást megnyerő Szociáldemokrata Párt (PSD) az alakulat miniszterelnök-jelöltjének nevét. Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este a  România TV-nek elmondta, a Klaus Johannis államfővel a parlament mai alakuló ülését követő konzultációt követően hozza nyilvánosságra, kit jelöl a PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) a kormányfői tisztségre. Azt is hozzátette,: nem a televíziókban megszellőztetett nevek közül választ majd.

Dragnea nem hiszi, hogy az államfő elutasítja a PSD-ALDE jelöltjének kormányalakítással való megbízását, ezzel ugyanis szerinte nem tartaná tiszteletben a voksolás eredményét, az emberek arra irányuló óhaját, hogy minél hamarabb beálljon a politikai stabilitás és a gazdasági növekedés időszaka.

Kifejtette, fontos, hogy a jelölt pártag legyen, hogy politikailag felelősségre vonhassák. Az Antena 3 hírcsatornának azt is elmondta, a jelöltnek biztosítékot kell adnia arról, hogy megvalósítja a PSD kormányprogramját. Egyúttal közölte: a kormány mindegyik tagját folyamatosan figyelemmel követik majd, és számon kérik rajtuk a program gyakorlatba ültetését.

Hirdetés