vádlott, álljon fel!
fsandor
2016. december 9. péntek, 11:39
Ezúttal hivatali visszaélésre való felbujtás a vád.

A legfelső bíróság úgy döntött, hogy elkezdődhet a Liviu Dragnea PSD-elnök és volt felesége elleni büntetőper érdemi tárgyalása. A bíróság elutasította Dragneaék minden korábban benyújtott kifogását a per ellen.

Liviu Dragneát azzal vádolja a DNA, hogy a Teleorman megyei tanács elnökeként befolyását latba vetve közbenjárt a megyei PSD-szervezet két alkalmazottja munkaviszonyának meghosszabbításáért. A két alkalmazott a megyei gyermekvédelmi hivatalnál is dolgozott, ahol Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodana is középvezetői állásba alkalmazták. Prodana ellen szintén eljárás indult.

Liviu Dragnea nem kezdőként megy a bíróságra, áprilisban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték jogerősen a 2012-es referendum ügyében. Dragnea ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA) indított bűnvádi eljárást, és azzal vádolta, hogy az államfő leváltásáról rendezett 2012-es népszavazáson politikai befolyásával visszaélve csalásra bujtotta fel a választási bizottságok tagjait annak érdekében, hogy az érvényességi küszöböt meghaladó részvételt érjenek el, ami Traian Băsescu akkori elnök leváltásához vezetett volna. Ebben az ügyben merült fel, hogy olyanok szavazatai is szerepelnek a nyilvántartásban, akik nem is mentek el voksolni, sőt, a dél-romániai megyékben halottak is szerepeltek a szavazók között.

comments powered by Disqus
Hatalmas a különbség Románia megyéi között a lakosság pénzköltése szempontjából. Az európai átlagtól olyan messze vagyunk, mint ide Svájc.
Csak van egy „apróság”, mely továbbra is akadályozza az óceánokon átívelő járatok bevezetését: a Kis-Szamos.
Most döntse el mindenki, érdemes volt-e ebben a formában megbuktatni a Dăncilă-kabinetet.
És nem minden román érti meg azt sem, hogy nem annyira a dákkorszak, mint a kommunista korszak szülöttje. Interjú Lucian Boia történésszel.
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Ki ez? Egy pincér? Nem! Dragnea? Neem! Akkor ki? A nevem Államelnök! Román Államelnök!
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.