A Vasgárdának nem volt internetje

A vicc, hogy pont az a Cristian Tudor Popescu szór villámokat a szélsőséges nacionalizmusra, aki maga is az szokott lenni. De azért a magyarokon most is elveri kicsit a port.
Hirdetés

Hogy hívják, hölgyem? Az illető válaszol: Oana Bîzgan. Ez a teljes neve? A válasz: Oana Mioara Bîzgan Gayrol a nevem. Nem elég mioritikus? Aha. Tehát Gayrolnak hívják. Micsoda nevük van maguknak, ebben a pártban, Clotilde, Gayrol, Armand, Wagner… De egy-két Radu, Nicolae vagy Ionescu nem akad arrafelé?

Ilyenek nincsenek, mert maguk Soros ügynökei. Ilyenek vannak Julien Cioloş kormányában is. Cotroceni-ben is, Klaus Werner emberei. Maguk nemcsak politikai ellenségek, hanem egyenesen hazaárulók,

eladják Romániát a multiknak és a zsidó Sorosnak. Ezért meg fognak fizetni.

Ez a fajta diskurzus csaknem 80 éve nem volt hallható a román politikában: hogy valakit egyszerűen csak a neve miatt támadjanak. Cioloşról azt mondják, hogy nem román, hanem brüsszeli, tehát senki, francia, eurokrata. A nyugati liberális demokráciák az országot behálózó judeo-szabadkőművességen keresztül szívják az igazi románok vérét.

Iohannis elnöknek hirtelen eszébe jut, hogy a külföldiek eléggé rátették a kezüket a földünkre.

Egy emberöltővel ezelőtt a magát egy teljes etnikailag tiszta nemzettel azonosító Adolf Hitler Németországa volt a minta. Most Putyin Moldovában, Bulgáriában, Magyarországon, Szerbiában megnyilvánuló Oroszország-párti irányvonala – több évtizednyi oroszfóbia után – Romániát is eléri. A szovjet autokratánál a liberális demokrácia alternatívájaként jelentkező nacionalista erős kéz politikája a vonzó. Arról már nem is beszélve, hogy éppen mostanában mutattak ki holmi román felmenőket Vladim Vladimicsnél, akiket állítólag Putinănak hívtak…

A pártok azokért a választókért versenyeznek a románimádatban,

akik közül 3 millióan támogatnák a homoszexuálisok untermensch státuszának rögzítését az alkotmányban.

Egy ilyenfajta ideológia könnyen eltérítheti az igazságszolgáltatási szervek által az utóbbi években lefolytatott korrupcióellenes harc egyedülálló jelenségét: a korrupt valójában az idegen, a nem-román, a másfajta, a hitetlen, a jó románok pedig Kövesi, egy másik nem dáko-római nevű személy áldozatai. És ez akár villámgyorsan is megtörténhet, ha – például – a DNA-főnök doktori disszertációjának akár csak egyetlen sorát is hivatalosan plágiummá nyilvánítják.

Az RMDSZ is most vet be első ízben nem magyar, hanem román nyelvű elszakadásparti szlogeneket: Megmentjük Kolozsvárt Bukaresttől! Megmentjük Nagyváradot Bukaresttől! Adóink Erdélyt gazdagítsák, ne a fővárost!

Másképp mondva, a vámpír Bukarest a – román és magyar – erdélyiek vérét szívja.

Hirdetés

Ugyancsak egyre hangosabbak azok is, akik a senki által nem támadott Román Ortodox Egyházat védik meg agresszíven…

Nacionalizmus, idegengyűlölet, nyugatellenesség, elszakadás-pártiság, intoleráns ortodoxizmus, ez a koktél okozott már robbanásokat a románok tudatában.

Pedig a Vasgárdának nem volt internetje.

De mit számítanak mindezek, amikor a nemzeti ünnep alkalmából a románok ötnapos szabadságra mehetnek majd…

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés