Az ártatlanság félelme
pazs
2016. november 2. szerda, 16:19
A szenátort az igazságügyi miniszter asszony nyilatkozata borította ki. Nem ő az egyetlen erdélyi magyar politikus, aki megszólalt az ügyben.

Erdélyi magyar politikusokat is megszólalásra késztetett Raluca Pruna igazságügyi miniszter kissé különös nyilatkozata azzal kapcsolatban, hogy Romániában túl kevés személyt ítéltek el rasszizmus miatt, illetve burkoltan arra utalt, hogy a házasság hagyományos fogalmának védelme szélsőségességhez vezet.

„Szélsőséges (extremist) az a személy vagy párt, aki a egyneműek házastársi kapcsolata ellen és a hagyományos, nő és férfi házasságán alapuló család mellett foglal állást – mondja a szakértői kormányunk technokrata igazságügyi minisztere. Erre egy internetes portál rátesz egy lapáttal és azt mondja, hogy a miniszterasszony börtönbe juttatná ezeket a szélsőséges bajkeverőket” – írja Facebook-oldalán Tánczos Barna, aki emlékeztet arra: a miniszter asszony fél évvel ezelőtt azt mondta, hogy az ártatlanság vélelme „elméleti luxus”.

„Nem vagyok én jogász, de valami nagyon nincs itt rendben. Vajon ugyanabból a könyvből tanulta mindkét tézist? Nesze neked jogállam” – háborog az RMDSZ szenátora.

Tánczos Barna egyébként azon RMDSZ-politikusok közé tartozott, akik nemrég ellene szavaztak a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetéséről szóló törvénytervezetnek.

Hasonló témájú bejegyzést tett közzé Biró Zsolt is, a Magyar Polgári Párt elnöke is, aki előbb megosztotta RMDSZ-es kollégája posztját, majd saját eszmefuttatást tett közzé a hagyományos család szerepéről:
 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?