Listálkodás
béel
2016. október 30. vasárnap, 11:36
Mivel nem a jelöltek, hanem a pártok támogatására kérték az aláírásokat.

Óvást nyújtott be a Polgári Magatartás, Szolidaritás, Cselekvés Alternatíva (Román betűszóval: ACASĂ – Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune) az Arad Megyei Törvényszéken a Megyei Választási Iroda döntései ellen, amelyekkel jóváhagyta a december 11-i parlamenti választásokon induló szervezetek jelöltlistáit.

A szociáldemokraták vagy a nemzeti liberálisok mellett az RMDSZ jelöltlistái ellen is kifogást emeltek az aktivisták. Az Aradihirek.ro információja szerint az volt az érvük, hogy a választásokon való induláshoz szükséges aláírásgyűjtés során a pártok és nem a jelöltek támogatására kérték a támogatók szignóját.

A romániai bíróságok honlapján olvasható ítélet szerint a törvényszék szombaton elutasította a keresetet, de a döntés 48 órán belül megfellebbezhető.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17816
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.