Kövesi: fizetett lejárató kampány zajlik a DNA ellen

Sikerdíjat is kitűztek a sötét erők.
Hirdetés

Súlyos kijelentéseket tett az őt ért támadásokkal kapcsolatban szerdán  Laura  Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze: szerinte fizetett lejárató kampány zajlik az általa vezetett intézmény ellen.

„Az utóbbi időben rendkívül agresszív támadások érték a DNA-t az általunk vizsgált személyek részéről. Ezeknek a támadásoknak a célja az ügyészek megfélemlítése, de a kampány azért is agresszív, mert pénzeket fizettek ki, és sikerdíjat tűztek ki a DNA elhiteltelenítése érdekében. Zaklató kampány zajlik a DNA ügyészei ellen” – mondta Kövesi.

A főügyész mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök – aki ellen bűnvádi eljárást folytat a DNA – azt mondta egy televíziós műsorban, hogy 2011-ban egy, a DNA által ugyancsak korrupcióval gyanúsított képviselő, Sebastian  Ghiţă tulajdonában levő szórakozóhelyen látta őt.

Ghiţă múlt héten önfeljelentést tett a legfőbb ügyészségén, azt állítva, hogy 2012-ben több más állami tisztségviselővel együtt közreműködött egy jelentés meghamisításában, amely azt állapította meg, hogy Kövesi doktori disszertációja nem plágium.

Ghiţă utólag azt állította, azért vett részt a törvénytelenségben, mert Kövesi a barátja volt. Kövesi leszögezte: nem volt, ma sem az és nem is lesz „a bíróság elé állított Sebastian  Ghiţă” barátja.
 

Hirdetés