Gyilkosságok kórházban

Tiranában beteget gyújtottak fel, Berlinben orvost lőttek le egy kórházban.
Hirdetés
Felgyújtott egy beteget a tiranai amerikai kórház művesekezelő (dialízis) kórtermében egy albán férfi, a keletkező tűzben három ember halt meg, köztük az elkövető is. A támadás kiszemelt áldozatának életéért még küzdenek az orvosok – közölte szerdán a helyi sajtó.
 
Az 57 éves elkövető úgy sétált be a kórterembe, mintha maga is egy kezelésre érkező beteg lenne. Az egyik ágynál készülődve kivett a táskájából egy flakon benzint, odament egy másik beteghez, lelocsolta őt, majd felgyújtotta.
 
A kórteremben dolgozó ápoló és a benzinnel lelocsolt beteg is azonnal észrevette, mi történik, de már nem tudták megakadályozni, hogy az elkövető gyufát gyújtson. Az egész kórtermet egy pillanat alatt elborító tűzben két további beteg is életét vesztette, mindketten 55 évesek voltak.
 
A támadó célpontja egy 38 éves férfi volt, akit sajtóértesülések szerint D. Saracinak hívnak. Az orvosok még küzdenek a válságos állapotban lévő Saraci életének megmentéséért. Az elkövető pontos indítéka nem ismert, de a híradások szerint a két férfi előző nap összeveszett. A támadó, Ljefter Cenaj tudta, hogy a 38 éves férfi minden nap dialízisre jár a kórházba.
 
A kórházi támadásról készült felvétel a YouTube-ra is felkerült, csak erős idegzetűek kattintsanak. A felvétel tanúsága szerint a támadás hétfőn történt. Kedden szintén kórházban lőttek le egy embert, ezúttal egy orvost Berlinben.
 
Az elkövető egy 72 éves német férfi, aki rálőtt egy orvosra, majd végzett magával a Berlin délnyugati részén fekvő Lichterfelde városrészben működő Benjamin Franklin egyetemi klinikán. Az áldozat életveszélyes sebesülést szenvedett, nem sikerült megmenteni – közölte a német főváros rendőrsége.
 
A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint az eset az arc-, állcsont-, és szájsebészeti fekvőosztályon történt. Az áldozat egy főorvos. A tettes két lövést adott le. A bűncselekmény háttere még ismeretlen, de „hangsúlyozottan nincs szélsőséges-terrorista háttérre utaló jel” – mondta Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő.
Hirdetés