Haláli!!!
Jean St'Ay
2016. július 8. péntek, 12:35
És befutottak az idei román érettségi legszebb aranyköpései.

Önökre bízzuk, döntsék el, jobbak-e, mint a tavalyiak.

„A szerelem témája a frusztrált Petrué.” (Mi sem értjük, de jól hangzik.)

„Virugula tartott egy szünetet, miután szerelmet vallott Caterinónak. Caterino homokos volt.” (Ez legalább világos.)

„Nemigen tudsz jellemezni valakit, ha ők beszélnek valamiről.” (Ja, szétbeszélik a jellemzést.)

„A szerző jegyzetei nem léteznek, drámai műnemről van szó, a szerző az epikában jelenik meg, tehát dramaturg.” (Quod erat demonstrandum.)

„Az olvasmánynak vannak jó részei meg rossz részei is, mi a francra jó az iskolai irodalom.” (Az őszinteség tisztelendő.)

„Az olvasmány nagyon sukár, ha sztárokról olvasol és nem frusztráltakról.” (Kisebbségi nyelvhasználat.)

„A Jószerencse malma című lélektani regény főszereplője Ștefan Gheorghidiu, aki egy ásóval megöli Floricát. Aki bölcsész diáklány, érzékeny, hirtelen meghal és nem lélegzik.” (Ebbe nem is merünk belegondolni.)

„A Ion egy lélektani regény, a megrázkódtatást ábrázolja, amikor Ion megcsókolja a földet, mintha a szeretője lenne.” (Nem erotikus regény?)

Az Esticsillag című regényt választottam, bemutatja a csillag pszichológiáját, vagyis az Esticsillagét, amikor leszál az égből. Az Esticsillag a lány megszállottja és leszál az égből amikor az kiabál neki.” (Nem mi írtuk helytelenül.)

„A téma hossszú és mély.” (Milyen igaz!)

„A szerelem olyan dolog, ami átmegy a gyomrodon, böfögsz, amikor már nincsenek érzelmeid.” (Valamint a töltött káposzta.)

„Két jelenetek Camil Petrescu A Moromete család című regényből: amikor megveri azt a csávót a bunkóval, mint Moldvában, tesókám, és amikor Nilă szidja Catrina feleségét.” (A dolgozatíró szépen reflektál a jelenre.)

„Az elektronikai szerkezetek a legfontosabbak az életemben.” (Ez édi, nem?)

„Ela szerelmes volt Harapba és levágja a fejét, hogy biztos legyen benne: az övé.” (Korrekt!!!)

„Az a Ion kúrja a nőt a kályha mögött, az apja orra előtt. Amilyen lúzer, mert nincs más ház, ahol lehet.” (Hármas szex?)

„A két világháború közötti irodalom az első világháború után született, de nem a második világháború előtt.” (Majdnem jó.)

„Moromete fukar volt, de nem részeges, csak dohányzott.” (Ennyi bőven elég is.)

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.