Találja ki, mi lebeg a sétatéri tavon! (FOTÓK,VIDEÓ)

Nem, nem egy új generációs mega-vízibicikli. És nem is egy úszó esketőhely. Kimentünk a helyszínre, és képről képre megfejtettük a titkot.
Hirdetés

Eleinte nem láttunk szinte semmit a sok boldogító igenre készülő jegyespártól.

Volt, aki fotózkodott. A legtöbben.

 

Volt, aki bekapott egy-két falatot.

 

Volt, aki épp aláírt.

 

Aztán feltűnt egy híres tábla (alaposan körbejártuk a parkot, de többet nem találtunk), amely három nyelven figyelmezteti az arra járókat a szabályok betartására, Kolozsvár messze földön híres multikulturális jellegét hirdetve.

 

De ott volt a Sétatér egyik régi bútordarabja is, a gyerekeket szekereztető kovboj.

 

A násznép közben dohányzott.

 

Hirdetés

És ivott.

 

És a tetkóit mutogatta.

 

A jónép meg vízibiciklizett a titokzatos tavi tárgy körül.

 

Egy cuki cicával is találkoztunk, aki feltehetően a házasság és az élet mulandóságán merengett egy bokor tövében. De az is lehet, hogy csak zavarta az észbontó ritmusban ismétlődő Mulcánytörjászkö.

 

És itt végre feltűnik valami, ami a fenti tárgyra utal. A fémkerítések, és mögötte valami, ami egy színpadra emlékeztet.

 

A színpad bal szélén egy vadiúj Mercedes forgott egy emelvényen. Nem tudjuk, ő is a díszlet része-e, vagy csupán egy 3D-s szponzorhirdetés.

És akkor a titok nyitja: A Kolozsvári Nemzeti Operaház szombat este fél kilenctől bemutatja Pjotr Iljics Csajkovszkij slágerbalettjét, a Hattyúk tavát. De nem ám az operaházban, hanem a Sétatéren. Pontosabban a Kaszinó előtti placcon, no meg a tavon. Mert, ugye, ott laknak a hattyúk. A belépés egyébként ingyenes. És hát, a Mercedesből ítélve, nagy cirkusz lesz!

 

Fotók és videó: Szántai János

Hirdetés