Azt hitte, Pontának annyi? Á, dehogy…

Két hónapja bukott meg, most arról pletykálnak, hogy visszatér a hátsó ajtón.
Hirdetés

Alapítványt hozott létre Victor Ponta korábbi szociáldemokrata miniszterelnök, a kezdeményezéshez pedig több, hozzá közel álló PSD-politikus és párttag is csatlakozott. Egyelőre csak bennfentes pletykák vannak az új projektről, amelyet állítólag január 14-én mutatnak be hivatalosan.

A szivárogtatások szerint Ponta az elmúlt év végén titokban találkozott egykori kormányának több miniszterével, hogy az alapítvány terveiről tárgyaljanak.

Azt se lehet biztosan tudni, hogy mi a célja Pontának az alapítvánnyal, de elképzelhető, hogy egy új politikai projekt, akár egy új párt is lehet belőle. Legalábbis erre utal Liviu Dragnea két héttel ezelőtti reakciója, a PSD elnöke ugyanis egy párteseményen megtiltotta a PSD-tagoknak, hogy a párton kívül együttműködjenek Pontával. Dragneát egyébként nem hívta meg Ponta a titkos tanácskozásra, viszont ő sem volt jelen a PSD-találkozón.

Victor Ponta egyébként korábban azt mondta: hajlandó PSD-képviselőjelöltként indulni az idei parlamenti választásokon – már ha helyet kap a listán.

Hirdetés