Kupakolós világrekordra készül Szatmárnémeti

Műanyag dugókból akarnak kirakni egy hatalmas mozaikot.
Hirdetés

Világrekordra készül Szatmárnémeti: a város nevezetességeit, többek között a Tűzoltó-tornyot és a Pannónia-szállót ábrázolja majd az a mozaik, amely ha létrejön, akkor Szatmárnémeti neve bekerül a híres Guiness-rekordok könyvébe. Miből áll majd ez a mozaik? Műanyag kupakokból. Öt millió műanyag kupakból.

A világ legnagyobb, műanyag kupakokból álló mozaikja az elképzelések szerint a 2016. augusztus 19-28. között megrendezésre kerülő Partiumi Magyar Napokra készül el. „A City k-pack nevet viselő kezdeményezés célja nem csupán az, hogy Szatmárnémeti neve bekerüljön a Guinnes-rekordok könyvébe, hanem fel kívánjuk hívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Nem mellékes, hogy az akciónak karitatív célja is van”- vázolta fel elképzeléseit az ötletgazda Pallai Béla görögkatolikus lelkipásztor, a Nicolaos Egyesület elnöke.

Az egyesületnek van némi tapasztalata már a hasonló alkotások elkészítésében, a görög katolikus egyház nyaranta megrendezett nagypeleskei táborában a tavaly ötvenezer kupakból kiraktak egy 1700-ból származó, a település templomának padlásán megtalált ikon mását.
 

Hirdetés