Merjünk kicsik lenni?

Az RMDSZ mostani biztonsági futása jól illeszkedik az eddigi politizálásba: nem kell nagy célokat kitűzni, jelentős álmokat kergetni, beérik kis lépésekkel, az esetleges apró eredményekkel.
Hirdetés

„Úgy tűnik, igen alacsonyra helyezte a lécet az RMDSZ, akár az elbizonytalanodott gátfutó, nem is próbál edzeni a minél jobb eredményért, hanem szinte földig törpíti az útjába kerülő akadályokat. Biztosra próbálnak menni, csak a célba érés a fontos, bármi áron. Az, hogy hányan jutnak be, úgy tűnik szinte mindegy. Két éve egy háromszéki magyar szenátorral és néhány hónapja egy képviselővel is kevesebb dolgozik Bukarestben. Észrevette bárki a hiányukat? Lesz különbség, ha nem húszan, hanem csak hatan nyomogatják a szavazógombot a parlamentben?

Egyébként az RMDSZ mostani biztonsági futása jól illeszkedik az eddigi politizálásba: nem kell nagy célokat kitűzni, jelentős álmokat kergetni, beérik kis lépésekkel, az esetleges apró eredményekkel. Meddig lehet még csökkenteni a mércét, mikortól kudarc az alig-siker? Meddig fogadja el az erdélyi magyarság a merjünk kicsik lenni politizálást? Erre egyelőre nem tudjuk a választ.”

Hirdetés