Szatmárnémeti: a magyaroknak még nem szólnak a városnapok

A város polgármestere az RMDSZ-re próbálja hárítani a felelősséget.
Hirdetés

Valamivel több mint egy hónap van még hátra az idei szatmárnémeti városnapi rendezvényekig, de magyar fellépője még nincs az eseménynek. Egyik testvérvárosból sem jönnek vendégek. Az RMDSZ szatmárnémeti tanácsosaira bízta a város polgármestere, hogy javasoljanak magyar nyelven előadó fellépőt az idei városnapi ünnepségekre, ám ezt kedd délig — ami a javaslattevés utolsó időpontja volt — nem tették meg. Dorel Coica kedden tartott sajtótájékoztatót a városnapi műsor és egyéb részletek ügyében és a magyar előadó kilétére vonatkozó újságírói kérdésre válasz helyett csak széttárt karokkal adta tudtul: nem lehet tudni, ki lesz az.

A műsorban egyébként nem szerepel rossz helyen a leendő magyar fellépő. Ha lesz ilyen, akkor a városnapok első napján, este kilenctől léphet színpadra az újfőtéri nagyszínpadon, a Vama együttes előtt.

Egyébként nem csak magyar előadó nem lesz a helyzet jelenlegi állása szerint az idei városnapokon, de testvérvárosi küldöttségek sem kaptak meghívást, a városvezetés az ünneplést kizárólag a szatmárnémetieknek tartja fenn. Coica szerint nem jó, ha vannak vendégek, mert akkor azokkal kell foglalkoznia egész nap, nem jut ideje választópolgáraira.
 

Hirdetés