Tizennégyen Romániáért 8. Teodor Meleșcanu

Románia elnökjelöltjeit bemutató profiler sorozatunk nyolcadik része. A főszerepben: Teodor Meleșcanu. A titokzatos Mr. X!
Hirdetés

Sötét októberi este. (Júniusi. Reggel.) Sűrű szemű eső szitál. (Lehet, hogy nem.) És köd is. (Sem. )A  főtér sarkán álldogál (ácsorog, gyábokor, fekszik, heverész, lebeg, andalog, fetreng) a Nép. Egyik kezében üveg vodka, a másikban mobiltelefon, a harmadikban egy szál napraforgó, a negyedikben Lidl zacskó… a húszmilliomodikban a választási pecsét. Erősen határozatlan. Hol erre indulna, hol arra, amarra, emerre. Aztán csak áll. (Nem áll.) A háttérben feltűnik egy árnyékos alak. Felöltő, kalap. (Bermuda, svájci sapka.) Psszt. Szerusz, Nép. Ne, ne fordulj meg. Figyelnek. (A nép nem fordul meg. Figyel.)

Polgártársaim a szubverzióban! Lehet, hogy ti nem ismertek engem. De én ismerlek titeket. Tudom, hogy mit akartok. Tudom, hogy mit gondoltok. Tudom, hogy mire vágytok. Azt is tudom, mire nem vágytok. Ezért vagyok itt. Hogy elnökként megvalósítsam egy nép álmait. (A Nép együttérzőn bólogat. Függőlegesen. Aztán vízszintesen.)

A nevem Colos Dauer Mente. Születési helyemet nem árulhatom el, nemzetbiztonsági okokból folyólagosan. Az viszont publikus információ, hogy a Föld bolygón következett be. ԹՎ ՌՅՂ-ben láttam meg a napvilágot, az örmény naptár szerintAz a szigorúan titkos információ viszont sajnos kiszivárgott, hogy volt anyám is, meg apám is. (A Nép az árnyékos alak árnyékának nyakába borul.)

Gyermekkoromat többnyire iskolában és otthon töltöttem, a kínai naptár szerint 4644 és 4652 között. Továbbá számtalan titkos, titkosabb és legtitkosabb társaságok, bandák, páholyok és galerik tagjaként készültem a titokzatos jövőre. Egyes társaságok annyira titkosak voltak, hogy én sem tudtam a létezésükről. (A Nép halkan felröhög. Felsír.) Sss, halkabban. (Halkabban.)

 

 

Hirdetés

Példaképem Avram Iancu volt. Egyszerűen azért, mert a Föld azon részén, ahol egy ideig a fent leírt módon tevékenykedtem, Csau Donor Emelet néven, nem volt más épkézláb szuperhős, akire fel lehetett volna nézni. (A Nép leveszi a kalapot, svájci sapkát az árnyékos alak fejéről, és kucsmát nyom a helyébe. Mindez nem látszik tisztán, mert a köd hirtelen leszáll. Vagy a Nap.)

Aztán elkerültem szülőföldemről. A Dzsucse-naptár szerint 48 és 52 közt Csoda Numero Tele néven elvégeztem egy egyetemet, bár az is lehet, hogy négyet, de kettőről papírom is van, és az egyik az élet szabadegyeteme, tehát bármilyen szakmában megállom a helyem, ergo titkos hazánk elnöke is lehetek. (A Nép kártyákat mutat fel, rajtuk számokkal: 10, 9, 8, 7, 6, 5…) 

Aztán új név és új időszámítás következett. A bizánci naptár szerint 7479 és 7509 között különböző feladatokat hajtottam végre, egy baráti és szocialista ország szolgálatában. Ebben az időszakban Adom Terel UNESCO-nak hívott a feleségem is. (A Nép meghúzza a vodkásüveget. Tisztán látszik a vakító kék ég háttere előtt.)

Kedves Nép! Tudom, hogy nehéz manapság hinni egy politikusnak. De tényleg. Én sem hiszem el, hogy én vagyok, amikor reggel belenézek a tükörbe. Mert lehet, hogy Cula Donor Menete néz vissza rám. Vagy Dacol Euro Mentes. Vagy épp Dalos Ecet Numero. De higgyetek nekem. Minden szavam csak tiszta és biztos és titkos forrásból származik. (A Nép letérdel, imádkozik. Vagy a hasa fáj.)

A kopt naptár szerint 1706-ban sikerült megváltoztatni a világot. Kérdem hát tőletek: akkor ezt a kis országot, a mi hőn szeretett Ion Ma Ránkat, pont ezt ne lehetne? Szebbé, biztonságosabbá, adatvédettebbé, titkosabbá, megfigyelhetetlenebbé, sőt, láthatatlanná teszem nektek a Hazát. És tudjátok: a láthatatlan ellenfél számára nincs határ. A lehetőségek száma pedig, ha nem is végtelen, elég nagy, ahhoz bár, hogy visszanyerjük elkobzott dicsőségünket, kincseinket, területeinket. És újra nagyok legyünk! Ezt én mondom nektek, Teo… bocsánat, Nemes Daru Ocelot, Jahve 5775-ik esztendejében. (A Nép nagyot sóhajt, és teljes egyetértésben elindul. Jobbra. Balra. Fel. Le. Srégen. Át. Oda. Vissza. Be. Ki. Az árnyékos alak szétoszlik a ködben. A fényben.)

 

Hirdetés