Szerző: Bogdán László
2014. szeptember 8. hétfő, 07:53
Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust.

„Johannis egymást leköröző nyilatkozataiban, módszeresen, kissé körülményesen, de a lényegre tapintva fejtegeti ellenvetéseit. Szerinte – és más jobboldali politikusok szerint – a sürgősségi kormányrendelettel kierőszakolt módosítások egészen egyszerűen érthetetlenek. Egy azonban teljesen vi­lá­gos: kedveznek a csalásnak. Azáltal, hogy egyenesen támogatják a mozgóurnás szavazást, és a más településeken való pótlistás voksolást is gyermetegen leegyszerűsítik, valósággal bátorítják a választási turizmust, hiszen már eddig is, a sürgősségi kormányrendeletet megelőzően választások sora bizonyította: nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen lefülelni a többször sza­vazókat. Ráadásul a kormányrendelet megmagyarázhatatlan módon törli a rendellenességek könnyű azonosítását szolgáló rendelkezéseket. Johannis többször is élesen fejtegette, hogy ez már önmagában is megkönnyítheti a választási csalásokat, hiszen a csalóknak, a többször, több helyen szavazóknak kedvez. Victor Ponta nyeglén, a nehéz kérdéseket kikerülve válaszol, szerinte és politikustársai szerint a sürgősségi kormányrendelet módosításai a szavazás egyszerűsítését szolgálják.
Ahogyan beindult a kampány, megkezdődtek a megszokott helycserés támadások is, egyre több kisebb és nagyobb település polgármestere igazol át másik pártba, remélve, hogy így, a cserével megőrizheti hatalmát. Nem az a fontos, hogy melyik pártba tartozik (párthűség, ideológia, ugyan, itt Kelet kapujában vagyunk, ahol semmit nem vesznek komolyan!), hanem hogy polgármester marad-e."

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4810
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.