Fantombejelentés alapján fantomgyilkost kerestek Szatmáron

Egy bejelentés nyomán az egyik lap ellenőrzés nélkül hozta le egy férfi adatait.
Hirdetés

Nem kicsit döbbent meg a szatmárnémeti illetőségű Molnár Antal Viorel, ugyanis az egyik román nyelvű napilap december 4-i számának első oldalán megjelent rövid cikkben úgy írnak róla (pontos névvel, címmel, életkorral), mint aki feltűnően hasonlít a rendőrség által nyilvánosságra hozott, Dorgai Gabriela színésznő feltételezett gyilkosát ábrázoló fantomképre. A Szatmár Megyei Rendőrség november 25-én, azaz lassan két hete hozta nyilvánosságra a feltételezett tettes számítógépes képét, azóta számos bejelentés érkezett hasonló testalkatú, arcberendezésű, gyanúsan viselkedő személyekről mind a rendőrségre, mind a fent említett napilap szerkesztőségéhez is.

A Molnár Antalt megvádoló, neve elhallgatását kérő bejelentő azonban nem elégedett meg annyival, hogy a feltételezett tetteshez „feltűnően hasonlítónak, tökéletesen ugyanolyan szeműnek és nagy tenyerűnek” titulálja a férfit, de nevét, címét, életkorát is megmondta, hozzátéve azt is, hogy Molnár jelenleg Magyarországon dolgozik, naponta ingázva oda Szatmárnémetiből.

A „jóindulatú” ismeretlen bejelentő által közölt személyes adatokat és vádat a román nyelvű napilap, a legminimálisabb ellenőrzés nélkül, minden szót készpénznek véve, közölte! „A munkatársaim szóltak, hogy benne vagyok az újságban.Először el sem akartam hinni! A gyilkosság elkövetésekor nem is voltam Szatmáron, más városban dolgoztam már egy ideje. Hát milyen világban élünk, hogy csak így, bárkit megvádoljanak ilyen szörnyűséggel, azért mert kerek a szeme?!” — fakadt ki a férfi.

Hogy a román lap hogyan reagált, arról az alábbi linken olvashat.

Hirdetés

Kép: gazetadenord-vest.ro


 

Hirdetés