Minek nekünk okoskuka, amikor a hagyományosak kiürítésével sem birkózik meg az ultramodern Kolozsvár?

Áldatlan állapotok uralkodnak a főposta mögötti parkban, ahová még pár „kecske” is beköltözött.
Hirdetés

Körbefotóztuk egy átlagos kedd reggel a főposta mögött található, hivatalos nevén Caragiale parkot – melyet gyakran Postakertnek is hívnak, egyébként tévesen –, hogy megmutassuk az arra nem járó Olvasóinknak, miféle áldatlan állapotok uralkodnak az ultramodern Kolozsváron. Abban a városban, ahol az országban elsőként helyeztek üzembe okoskukákat

Még mielőtt azt hinnénk, hogy nem mindennapos ez az állapot, szólunk: de. A „fesztiválhangulat” állandó jelleggel tart, és bár a nyilvános piálást elviekben büntetik, mintha Kolozsvár Bermuda-háromszögében más szabályok lennének érvényesek. Elég csak egy pillantást a kukák tartalmára vetni.  

Sörösüveg, pizzásdoboz és egyéb palackok tanúsítják, hogy miféle tevékenység folyik a parkban.

Nem kímélik a holokauszt-emlékművet sem. Láttunk mi már zombidrogtól kába fiatalokat is itt. 
 

A Press One újságírói kampányt indítottak az irigység leküzdésére. Így kerültek ezek a kecskeszobrok a felborított szemeteskukák ölelésébe. 

Hirdetés

Szinte alig találni épségben maradt kukákat…

De ami van, az is csordultig tele

Nem nagyon tudunk mást hozzátenni, mint a címben megfogalmazott kérdést. Minek nekünk okoskukákkal meg okospadokkal kérkedni, amikor a parkokat és a műemlékeket sem vagyunk képesek tisztán tartani?

Egyébként elviekben áprilisban Kolozsvár önkormányzata elfogadta a város 2019-es költségvetését, melyben szerepel a Caragiale park felújítása is. De nem lehetne addig is a kincses városhoz méltó körülményeket teremteni a környéken?

Hirdetés