Úgy megtrollkodta Ponta exkormányfő a PSD kampányát, hogy egy ország röhög

Leütötték a magas labdát.
Hirdetés

Ugyan hivatalosan még nem kezdődött el a május 26-i európai parlamenti választás kampánya, nem hivatalosan az országot már hetekkel ezelőtt ellepték a pártok kampányplakátjai és -molinói, amelyeken fűt-fát ígérnek a szavazatunkért cserében.

A kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) például nagyon nemzeti hangnemben tolja: piros-sárga-kék óriásplakátokkal korteskedik, amelyeken azonban némileg zavarba ejtő a szöveg.

Azt hirdetik ugyanis, hogy „Hazafiak Európában. Románia többet érdemel!” – ami azért már első blikkre is meglehetősen ellenzéki hangvételű szöveg.

Azért nem feltételezzük, hogy ennyire önkritikus kampányt szeretnének folytatni, inkább arra voksolnánk, hogy egyszerűen rosszul választottak szlogent.

Egy ilyen magas labdát azonban illik lecsapni, és Victor Ponta, aki annó nem csupán a PSD elnöke volt, hanem miniszterelnökként is tevékenykedett a párt színeiben, frappáns módon állt bosszút egykori pártján.

Hirdetés

A PSD „Hazafiak Európában. Románia többet érdemel!” feliratú molinója alá a Ponta alapította Pro Románia több helyszínen is szépen odatette a saját molinóját is, a következő szöveggel: „Így van. Légy Pro Románia!” – azaz szabatosabban fordítva Állj ki Romániáért.

Mit mondjunk: 1-0 Pontáéknak. Még akkor is, ha amúgy ő is szereti kijátszani a magyar kártyát.

 

Hirdetés