Román állampolgárok halhattak meg egy rendőrségi autós üldözés során Olaszországban

Négy halottja és egy súlyos sérültje van a balesetnek.
Hirdetés

Négy román állampolgár meghalt, egy ötödik súlyos sérüléseket szenvedett egy dél-olaszországi közlekedési balesetben. Az öt férfi egy régi típusú Škodával haladt Nápolytól északra, Campania tartományban, a 372-es országúton. A sofőr nem állt meg az olasz közlekedési rendőrök jelzésére, akik ezért üldözőbe vették őket.

Mintegy húsz kilométernyi üldözés után a baleset egy félresikerült előzés következtében történt. A Škoda megpróbált megelőzni egy kamiont, a sofőr későn vehette észre az ellenkező közlekedési sávon érkező személygépjárművet, félrerántotta a kormányt, és ütközött a megelőzni szándékozott kamionnal. A helyszínen négyen vesztették életüket, egy ötödik személyt súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. A balesetben egy harmadik gépjármű is érintett volt, de a sofőrnek nem esett bántódása, csak sokkos állapotba került.

A Mediafax az olasz lapokra hivatkozva azt írja, hogy a mentősök közlése szerint román állampolgárok az áldozatok, de olyan hírek is keringenek, hogy szerbek lehettek. Az olasz hatóságok még nem erősítették meg, hogy románokról van szó.

A La Repubblica szerint a Škodát pár nappal ezelőtt betörések helyszíne közelében látták, ami megmagyarázná, miért nem álltak meg a rendőrség jelzésére. 

 

Hirdetés