fotó: Pixabay.com
nyihaha!
fsandor
2018. december 6. csütörtök, 16:00
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.

Talán emlékszünk még arra, amikor – jó 10-15 évvel ezelőtt – Takács Csaba, az RMDSZ akkori ügyvezető elnöke valami olyasmit talált mondani, hogy nem adunk lovat a románok szájába.

Mintha valahogy ennek a legendás mondásnak a farvizére próbál felkapaszkodni (hogy úgy mondjuk) pár jelenlegi erdélyi magyar … hát … csúcspolitikus, mert hogy igen, a pártelnökök csúcspolitikusok, nem?

Mezei János, a Magyar Polgári Párt tíz nappal ezelőtt megválasztott új elnöke friss lendülettel csapott a képzavarok lecsójába, és úgy tűnik, ragadós a példa, mivel Kelemen Hunor RMDSZ-vezér  sem tudta megállni, hogy ne szállítson egy olyan szóvirágot, mint szódás a lovát.

Pártelnökként mondott első beszédében Mezei ezt mondta (az MTI szerint):

„Együttműködve más politikai szervezetekkel önálló politikai tényező leszünk az erdélyi politikában. Nemcsak díszlet, nemcsak dísz, hanem valóban sarkantyú leszünk a nagyobb politikai szervezetek oldalán, és ígérem, hogy vágtára késztetjük a poroszkálást”.

Tehát! Szóval! Izé! Kell-e még mondani valamit? Ugye?

Na de várjunk csak, mert jön a gondolati ív folytatása, amely úgy esik át a ló zöldebb oldalára, hogy a fal adja a másikat. Forrása Kelemen Hunor, aki csütörtökön Gyergyószentmiklóson találkozott Mezei Jánossal.

Kelemen mondása (az RMDSZ hírleveléből idézzük):

„amikor a Magyar Polgári Pártból sarkantyút kovácsol annak elnöke, akkor azt is elismeri, hogy van olyan ló, amellyel haladni lehet. A sarkantyúhoz ló is kell, a Szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet”.

No hát, mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha már van ló, van sarkantyú, ki lesz a lovas, mikor lóg ki a lóláb és mikor hangzik el az első lófasz gyí te lovam!

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29163

Beérkezett trackbackek

Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.