Ön fizetne 750 lejt egy jegyzetfüzetért? A kormány igen!

Díszkötésben, luxuskivitelben, ahogy kell.
Hirdetés

Az ünnepnek meg kell adni a módját, értjük mi, de miután egy hónapja a miniszterek 500 euróért vásároltak maguknak kézkrémet, a Dăncilă-kabinet ismét túllőtt a célon: pofátlanul sok pénzt költött protokollajándékokra.

A szociáldemokrata kormány karácsony és újév közeledtével 16 ezer euróból vásárolt 100 határidőnaplót. Egyetlen jegyzetfüzet gyakorlatilag 750 lejbe került, nagyobb összegbe, mint amennyit egy kisnyugdíjas kap havonta. (A minimálnyugdíj 640 lej.) Ennyi pénzből az átlagpolgár hűtőszekrényt szokott venni. Igaz, arra nincs rányomva a kormány címere, mint a bőrkötésű luxusnoteszekre.

A közpénzből, közbeszerzési eljárással történt ajándékvásárlás ezzel még nem ért véget, a kabinet tagjai élelmiszercsomaggal is meg szeretnék lepni egymást és partnereiket az ünnepek előtt. És hogy látszódjon, mennyire értékelik a köz javára kifejtett munkát, erre sem sajnálták a pénzt: több mint 10 ezer eurót költöttek 140 ajándékcsomagra.

Értékelendő, hogy az élelmiszerkosarak hagyományos termékeket tartalmaznak, pálinkát, mézet és zakuszkát. Csak azt nem értjük, hogy miközben a kistermelők néhány lejért kénytelenek túladni ezeken, a kormánynak miért kellett 337 lejt, 70 eurót fizetni egyetlen kosárért. Pedig a koccintás még nincs is benne: az ünnepi asztalra szánt bor és kalács újabb 2000 euróba került.
 

Hirdetés