Lassabban!
szabot
2018. november 18. vasárnap, 19:27
Úgy rohanunk, mintha üldözne a hétfő. Két ember meghalt, rengetegen megsérültek ma az utakon.

 Nyugodt vasárnaphoz képest ontották ma a hírügynökségek a közúti balesetről szóló híreket.

  • Elhunyt egy 19 éves fiú, utasa, egy 17 éves lány nagyon súlyosan megsérült vasárnap hajnalban, amikor autójuk egy hídfőnek ütközött és kigyulladt a Botoşani megyei Corni településen. A fiú életét vesztette a tűzben, a becsapódás ereje a lányt kirepítette a járműből, és súlyos sérülésekkel került kórházba.
  • Hét személy sérült meg vasárnap reggel a DN 10 jelzésű országúton a Bodzafordulóhoz közeli Bredét telepen, ahol két mikrobusz ütközött össze. Az egyik csendőrségi jármű volt. A hatósági közlés szerint az egyik jármű áttért a menetirányával szembeni sávra, ahol frontálisan ütközött a másikkal. Az nem derült ki, hogy a vétkes sofőr a csendőrség mikrobuszát vagy a másikat vezette. A sérültek közül négyen csendőrök. Ötöt – köztük három csendőrt — a bodzafordulói kórházba szállítottak, a két súlyosan sérültet pedig a brassói kórházba szállították. Egyikük a csendőrségi járművet vezette, másikuk civil. A forgalmat a helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták.
  • Az utat keresztező betonmederbe zuhant egy mikrobusz Maros megyében, mivel frontálisan ütközött egy személygépkocsival Petele és Körtvélyfája között. A személyautó vezetője szabálytalan előzés közben áthajtott a szembejövő sávra, így ütközött a szabályosan közlekedő mikrobusszal. A mikrobusz nyolc utasa közül néhányat a helyszínen láttak el a mentősök, hármat kórházba szállítottak további vizsgálatok végett.
  • Három autó ütközött össze a 7-es országúton, az Argeş megyei Bascov településen. Az egyik autó felborult, sofőrje megsérült és beszorult a járműbe. A rendőrség első vizsgálata alapján az egyik sofőr fáradtság miatt elveszítette ellenőrzését a volán fölött, és áttért a szembejövő sávra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval, amelyet nekilökött egy harmadiknak.
  • Felborult egy személygépkocsi a Maros megyei Báld közelében, írja a Marosvásárhelyi Zi de zi portál. Az autóban két személy utazott, egyikük beszorult a felborult autóba. A nagysármási tűzoltók szabadították ki.
  • Egy 55 éves nő belehalt sérüléseibe vasárnap este, miután Magyarnádason a zebrán ütötte el egy Zilahról Kolozsvárra rohanó autó. Az autó 25 éves sofőrje nem volt ittas, a gyalogátkelőre figyelmeztető közúti jelzések is jól láthatóak voltak, jelezte a vizsgálatot indító Kolozs megyei rendőrparancsnokság.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28943
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.