ANI:K.O.!
gycsaba
2018. november 8. csütörtök, 20:45
Jogerőssé vált az összeférhetetlenség.

Polgármester nélkül maradt a háromszéki Kökös és Lemhény, miután Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektusnak le kellett váltania a két községvezetőt, mert az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) összeférhetetlenséget állapított meg esetükben, közölte az Agerpres. A kökösi Sánta Gyula és a lemhényi Lukács Róbert helyét ideiglenesen az alpolgármesterek veszik át.

Az ANI mindkét elöljáró esetében azt kifogásolta, hogy polgármesterségük ideje alatt egyéni vállalkozói engedélyt (PFA) váltottak ki és mezőgazdasággal foglalkoztak. Az ügy két évvel ezelőtt indult, a polgármesterek fellebbeztek, de az óvást elutasította a közigazgatási bíróság. Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke úgy tudja, további négy háromszéki polgármester is hasonló helyzetben van, esetükben még nem született végleges ítélet.

Az elmúlt két évben egyébként az ANI országos szinten közel 300 polgármesterről állapította meg, hogy megsértették az összeférhetetlenségi törvény valamelyik cikkelyét.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28822
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.