Hogy is kezdjük… szóval a kormány kézkrémet vásárolt

Nem vicc na, közbeszerzéssel, parabénmentes, termálvizes kézkrémet.
Hirdetés

Az első benyomás igenis fontos. Az első fizikai kontaktus is. (Hagyjál már na, a kézfogásra gondoltam). És igenis fontos, hogy egy kormányfő keze selymesen puha, kellemes tapintású és bizalomgerjesztően ápolt legyen, amikor üdvözlési célból megragadja egy másik ország miniszterelnökének kezét. (Ó na, nem azért, mert Viorica Dăncilă nő, hanem mert sokszor fog kezet fontos emberekkel).

Szóval a kormány közbeszerzési eljárást hirdetett hidratáló kézkrém beszerzésére 2322 lej értékben. Antimikrobiális, gyulladásmegelőző, a sebgyógyulást elősegítő, parabénmentes készítményeket kért a kormány, összesen 72 tubussal, ennek fele termálvizes kézápoló krém, a másik fele pedig gyógyhatású, a kézbőrt regeneráló és intenzíven hidratáló készítmény kell, hogy legyen.

A sikeres pályázó pedig az Ultra Fresh Impex kereskedelmi kft., amely vállalta, hogy ezért a pénzért beszállít a kormánynak 36 darab, 50 milliliteres tubus Ivatherm kézkrémet 46,20 lejes egységáron, és ugyanennyi, ugyanilyen kiszerelésű Bioderma kézkrémet darabonként 33 lejért.

Az Ivatherm krém egyébként az emagon 38,08 lejbe kerül, a Bioderma pedig ugyanott 27,97 lejbe kerül. Úgyhogy összejött egy kis haszon is a cégnek, ami kell is, ha már az állammal üzletel és nem teljesen frájer.

Hirdetés

A témára egyébként a Banii noştri Facebook-oldal figyelt fel:

Hirdetés