Képünk illusztráció
Nagy Testvér?
papmeli
2018. október 11. csütörtök, 21:22
És a Facebookon publikálta a felvételeket. Oda a szerzetesi fogadalom.

Az eset egy konstancai zeneiskolában történt, ahol csütörtökön vizsgálatot rendeltek el, miután a tanintézet 34 éves zenetanára a Facebook közösségi portákon tett közzé felvételeket a tornaórára átöltöző diákjairól.

A vizsgálatot a megyei tanfelügyelőség rendelte el csütörtökön délután, miután a Nicolae Tonitza Iskola vezetősége jelentette, hogy a biztonsági kamerák felvételei nem a megfelelő helyen „landoltak”. Az oktatót azzal vádolják, hogy hozzáfért a tornaórára készülő diáklányokat ábrázoló felvételekhez és közzétette azokat személyes Facebook-oldalán.

A felvételeken hetedikes, 13-14 éves lányok láthatók az iskolai öltözőben, vetkőzés-öltözés közben. Bár a férfi később törölte a felvételeket, a rendőrség nyomozást indított.

Az ügy pikantériája, hogy az inkriminált zenetanár egyben ortodox szerzetes is, akit az eset miatt a tomisi ortodox érsekség eltiltott a misézéstől. Az egyház közölte: a szerzetest értékelték „szép zenei tevékenysége” miatt és senki sem gondolta volna, hogy ilyesmire vetemedhet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28476
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.