Ki hitte volna? Mégsem hazaáruló Viorica Dăncilă az ügyészség szerint

Meglepődtünk volna, ha a DIICOT helyet ad Ludovic Orban liberális pártelnök feljelentésének.
Hirdetés

A Szervezett Bűnözés és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) megszüntette az eljárást abban a nagyon komoly ügyben, amelyet Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének feljelentése nyomán indítottak Viorica Dăncilă kormányfő ellen hazaárulás miatt.

Ludovic Orban még májusban jelentette be, hogy „állampolgári minőségében” tett feljelentést a legfőbb ügyészségen a miniszterelnök és Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök ellen, miután a kormány memorandumot fogadott el az izraeli román nagykövetség Tel Avivból Jeruzsálembe költöztetéséről. Dăncilă kormányfőt hazaárulással, az államfő félretájékoztatásával, jogkörének elbitorlásával és titkos információk nyilvánosságra hozatalával, Liviu Dragneát pedig szintén titkos információk nyilvánosságra hozatalával vádolta meg.

A liberális politikusnak az nem tetszett, hogy a kormánypárti vezetők az államfő tudta nélkül fogadták el az említett memorandumot, és akkor is hibáztak, amikor a titkos dokumentumról a nyilvánosság előtt beszéltek.

Nem kis meglepetésre a DIICOT komolyan vette az ügyet, vizsgálatot is indított, majd három hónap leforgása után sikerült megállapítania, hogy szó sincs arról, amiket a PNL-elnök a feljelentésben felsorolt. 

Hirdetés