A lőtéri kutya se szavazna a nagyobbik kormánypárt elnökére az államfőválasztáson

Egy belső használatra készült felmérés szerint enyhén szólva sem népszerű a polgárok körében a PSD első embere, Liviu Dragnea.
Hirdetés
Nagyot bukna a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD), ha a tisztségében a hétvégén megerősített, több büntetőeljárásban is érintett jelenlegi pártelnökkel, Liviu Dragneával vágna neki a jövő évi államfőválasztásnak.
 
A Digi 24 hírcsatorna bemutatott egy belső használatra készült, kiszivárogtatott felmérést, amellyel Adrian Țuțuianu PSD-alelnök a párt országos végrehajtó bizottságának pénteki ülésén azt próbálta indokolni, miért kell eltávolítani a párt éléről Dragneát.
 
Mint kiderült, míg a párt a népszerűségvesztés ellenére még mindig 30 százalék közötti eredményen áll, a pártelnök támogatottsága ettől enyhén szólva is elmarad.
 
A szeptember 1. és 10. között készült felmérés szerint ha most vasárnap lenne az államfőválasztás első fordulója, az első helyen Klaus Iohannis jelenlegi elnök végezne az élen 25 százalékkal.
 
A második helyezett a kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu lenne 13 százalékkal, a harmadik Laura Codruța Kövesi, a korrupcióellenes ügyészség nemrég leváltott főügyésze 10, a negyedik Dacian Cioloș volt miniszterelnök 7 százalékkal.
 
És csak most következik Dragnea, akire a válaszadók 4 százaléka voksolna.
 
A listán amúgy ott van Kelemen Hunor is – az RMDSZ elnöke 1 százalékot kapna az első fordulóban.
 
A felmérés szerint Klaus Iohannis a második fordulóban is legyőzné ellenjelöltjét. 

Hirdetés