Fotó: Facebook
Bűnözés krétával
Timi
2018. augusztus 10. péntek, 17:09
Úgy tűnik, Brassóban tilos krétával az aszfalton üzenni a PSD-nek.

Ötszáz lejes pénzbüntetéssel sújtottak egy férfit, aki még július 17-én, a brassói szülészet közelében kormányellenes feliratokat írt krétával az aszfaltra.

A helyi rendőrség a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy „választás-ellenes” feliratok voltak, ami nehezen értelmezhető, egyrészt mert nincs kampányidőszak, másrészt pedig azért, mert ezek a közkegyelem kapcsán született sürgősségi kormányrendelet, a büntetőtörvénykönyv módosítása és a PSD ellen emeltek szót. Ráadásul nem tartalmaztak obszcén szavakat. Az elkövető pénteken kapta kézhez a büntetést a rendőrségi jegyzőkönyv kíséretében, melyben azt írták, hogy egy helyi határozat számos cikkelyét megszegte az aszfaltra firkálással.

A megbüntetett férfi azt írta a Facebook-oldalán, hogy alig várja, hogy a bíróságon találkozzon a rendőrökkel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27745
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?