Fotó: Facebook
Bűnözés krétával
Timi
2018. augusztus 10. péntek, 17:09
Úgy tűnik, Brassóban tilos krétával az aszfalton üzenni a PSD-nek.

Ötszáz lejes pénzbüntetéssel sújtottak egy férfit, aki még július 17-én, a brassói szülészet közelében kormányellenes feliratokat írt krétával az aszfaltra.

A helyi rendőrség a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy „választás-ellenes” feliratok voltak, ami nehezen értelmezhető, egyrészt mert nincs kampányidőszak, másrészt pedig azért, mert ezek a közkegyelem kapcsán született sürgősségi kormányrendelet, a büntetőtörvénykönyv módosítása és a PSD ellen emeltek szót. Ráadásul nem tartalmaztak obszcén szavakat. Az elkövető pénteken kapta kézhez a büntetést a rendőrségi jegyzőkönyv kíséretében, melyben azt írták, hogy egy helyi határozat számos cikkelyét megszegte az aszfaltra firkálással.

A megbüntetett férfi azt írta a Facebook-oldalán, hogy alig várja, hogy a bíróságon találkozzon a rendőrökkel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27745
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.