Fotó: Facebook
Bűnözés krétával
Timi
2018. augusztus 10. péntek, 17:09
Úgy tűnik, Brassóban tilos krétával az aszfalton üzenni a PSD-nek.

Ötszáz lejes pénzbüntetéssel sújtottak egy férfit, aki még július 17-én, a brassói szülészet közelében kormányellenes feliratokat írt krétával az aszfaltra.

A helyi rendőrség a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy „választás-ellenes” feliratok voltak, ami nehezen értelmezhető, egyrészt mert nincs kampányidőszak, másrészt pedig azért, mert ezek a közkegyelem kapcsán született sürgősségi kormányrendelet, a büntetőtörvénykönyv módosítása és a PSD ellen emeltek szót. Ráadásul nem tartalmaztak obszcén szavakat. Az elkövető pénteken kapta kézhez a büntetést a rendőrségi jegyzőkönyv kíséretében, melyben azt írták, hogy egy helyi határozat számos cikkelyét megszegte az aszfaltra firkálással.

A megbüntetett férfi azt írta a Facebook-oldalán, hogy alig várja, hogy a bíróságon találkozzon a rendőrökkel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27745
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.