Fotó: Oradea.ro
Virágom, virágom
papmeli
2018. augusztus 1. szerda, 18:59
Debrecenbe kéne menni… vagy a cívis város jön el hozzánk. Nagyvárad után az Érmellékre is.

Mikor máskor, mint a híres Debreceni Virágkarnevál idején, melyet immár évek óta a határ innenső oldalára, Nagyváradra is importálnak. Az idei rendezvény azonban minden eddiginél különlegesebb lesz, ugyanis a két testvérváros mellett az Érmellékig, Bihardiószegig, illetve Esztergom után a felvidéki Királyselmecig is eljutnak a virágkocsik.

Erről szerdai debreceni sajtótájékoztatójukon számoltak be a szervezők, amelyen a romániai partnerek, a Bihar megyei, nagyváradi és bihardiószegi önkormányzat képviselői is jelen voltak. Elhangzott, hogy a virágkarnevál kocsijai idén 13. alkalommal kelnek át a határon és jutnak el Nagyváradra.

A nemzeti ünnepet követő napon, augusztus 21-én öt virágkocsit csodálhatnak a bihari megyeszékhely lakói. Ezek egyike a két város közös kocsija, mely a kultúrát, a debreceni és a váradi színház homlokzatát ábrázolja, de idén először Hajdú-Bihar és Bihar megye is készít közös kreációt. A debreceni Aquatikum és a Fórum kereskedelmi központ kocsijai mellett a nemzeti ünnep jelentőségét, Szent István koronáját és a koronázási jelvényeket ábrázoló virágkocsi is eljut a határ innenső oldalára.

A Közép-Európa legfontosabb fesztiváljai között jegyzett Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-21. között zajlik, a pár nap alatt mintegy ötven program várja az érdeklődőket. Az említett öt virágkocsi 21-én Nagyváradon, míg 22-én Bihardiószegen lesz megcsodálható.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27632
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.