Ki ne lenne kíváncsi a `30-as évek Budapestjén játszódó detektívtörténetre?

A Budapest Noir című krimi mától 22 romániai moziban is látható.
Hirdetés

Péntektől Románia több városában is vetítik Kondor Vilmos nagysikerű detektívregényének filmadaptációját, a Budapest Noir-t. Gárdos Éva legújabb filmjének romániai előpremierje a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében volt, ha akkor lemaradt róla, most pótolhatja.

Összesen 22 mozi tűzi műsorára a helyileg a Cine Europa által forgalmozott krimit, ugyanakkor a nyár folyamán több erdélyi kisvárosban is szerveznek speciális vetítéseket. A pontos időpontokat a Facebook-oldalán közli a forgalmazó.

Gárdos Éva rendezésében a Budapest noir nemcsak a krimi és a film noir stílus rajongóit ragadja magával, hanem mindenkit, aki Gordon Zsigmond, önjelölt detektív, újságíró szemüvegén keresztül látni akarja az 1930-as évek Budapestjének rejtélyekkel teli utcáit, bordélyházait, aranykorát élő kávéházait. A főszereplővel együtt bebocsátást nyerünk a második világháború előtti város nyomasztó és sötét alvilágába is, ahová a nyomozás szálai vezetnek.

A film alapjául Kondor Vilmos nagysikerű Budapest noir című regénye szolgál. A könyv elsöprő sikerének titka, hogy ő az első, aki pótolta a hard-boiled detektívregények műfaját a magyar kortárs irodalom palettáján – olvasható a film ajánlójában.

Hirdetés

Főbb szerepekben Tenki Rékát, Dobó Katát, Kolovratnik Krisztiánt, Anger Zsoltot, Kulka Jánost és Törőcsik Franciskát láthatjuk. A film 15 éven aluliaknak számára nem ajánlott!

Az időpontokat a mozik honlapján vagy itt lehet nyomon követni. 

Hirdetés